COOPERACIÓ

 

1. Projectes Actuals

casa

Projecte RESIDÈNCIA

Construir una Residència d’estudiants pels nostres becats

foto 1     20140415_100950

Objectiu: Davant la impossibilitat de molts joves de poder realitzar estudis universitaris o de formació professional aBeira, per no poder pagar el cost de l’allotjament a la ciutat, l’objectiu és tenir una residència on aquests nois i noies sense recursos puguin viure mentre es formen

Persones beneficiàries: Estudiants que, per ser de fora de la ciutat o per haver sortit recentment de l’orfenat on han crescut, necessitin un allotjament on viure, i estiguin compromesos amb els seus estudis.

Implementació: Els estudiants també hauran de demostrar un esforç i un compromís, així que a canvi de tots els serveis d’una residència (allotjament, subministraments i menjar), ells aportaran part dels seus costos. Aquesta quantitat serà molt inferior al preu de mercat, i adaptada a les possibilitats de cada estudiant.

Col•laboració: La construcció de la Residència és possible gràcies a la col.laboració de l’Ajuntament de Beira, que ha cedit el terreny per bé dels estudiants amb menys recursos. A més, les universitats UP i UCM han mostrat el seu recolzament.

 

barret

Projecte BEQUES

Projecte d'ajudes para cursar estudis superiors

foto 2 (opció 1)    5.4


Objectiu: Donar la possibilitat als joves de 18 a 24 anys de poder obtenir estudis que els possibilitin desenvolupar-se de manera autònoma i alhora ajudin al desenvolupament social de la seva ciutat. Que aquests joves puguin accedir a la universitat no sols incideix sobre ells mateixos, sinó també en tots aquells adolescents que troben en els estudis i el treball una forma de créixer i desenvolupar-se.

Persones beneficiàries: Es pretén becar estudiants capacitats, motivats i d'escassos recursos econòmics. D'aquesta manera es busca proporcionar a la ciutat de Biera professionals locals amb una formació professional o superior.

Implementació: Amizade-JAM, sota la supervisió d'un tutor local, sufraga les despeses de matrícula, material didàctic, alimentació, vivenda i transport durant tot el període d'estudis.

Seguiment: Les beques es renovaran amb aquells alumnes que assumeixin el seu compromís i progressin adequadament, per promoure així la responsabilitat i la maduresa. A més, com a contrapartida a l'ajuda rebuda, els estudiants becats hauran d'aportar la seva feina solidària en projectes d'Amizade-JAM.

Col•laboració: Molts dels joves que reben aquestes beques procedeixen de l'orfenat 'Centre de Acomodação dos Santos Inocentes', amb qui Amizade-JAM ha col•laborat en anys anteriors. A més, es signen convenis de col•laboració amb la Universitat UP i la Universitat UCM.

 

 

 

2. Projectes Acabats

nens

Projecte Rehabilitació C.A.S.I.

Projecte de rehabilitació de l'orfenat 'Centre de Acomodação dos Santos Inocentes' (C.A.S.I.)

foto 3    3.5  

¿Qui són els 'meninos da rua'? 

Moçambic va sofrir una guerra civil que va durar prop de disset anys (1976-1992). Donades les difícils condicions de subsistència –amb multituds de famílies desestructurades – el teixit social del país va quedar lesionat i va aparèixer el fenomen dels 'meninos da rua'. Aquest 'nens de ningú' passen gana, sofreixen malalties i es veuen obligats a sobreviure pels seus propis mitjans: pidolant, cometent petits furts, traficant amb drogues, prostituint-se… actualment aquesta situació. No tan sols no millora, sinó que es veu agreujada per la incidència de malalties com la malària o la sida, que cada any deixa milers de nens i nenes desemparats.

Objectiu: Fer les reformes necessàries en una de les cases que acollia el menjador del C.A.S.I., permetent, d'aquesta manera, que el desenvolupament del treball amb nens del carrer que es fa allí, pugui seguir-se portant a terme de manera normal i amb seguritat.

Beneficiaris: Actualment hi ha uns 140 nens i 30 nenes acollits amb l'objectiu d'oferir-los una nova forma de vida, desenvolupant les seves capacitats i oferint-los l'oportunitat de reintegrar-se a la societat.

Implementació: Contractant personal expert local, Amizade-JAM ha portat a terme la reconstrucció el més ràpidament possible, per no interrompre el funcionament normal del C.A.S.I.

Col•laboració: Aquest projecte ha estat assumit íntegrament per Amizade-JAM, i s'ha dissenyat segons els interessos del C.A.S.I. 

 

 

casa i eines

Projecte OPECO

Projecte de col•laboració amb la cooperativa 'Organização dos Pedreiros Comunitarios' i rehabilitació de vivendes en el barri de Muavbe

foto 4   1.8

La Organização dos Pedreiros Comunitarios (O.P.E.C.O.) neix fruit de la iniciativa d'autoocupació d'un grup de joves del barri de Muavbe (barri de la perifèria de la ciutat de Beira), qualificats en l'àrea de la construcció. El projecte té dos objectius: per un costat, consolidar OPECO com a cooperativa sostenible en el temps; i per l'altre, rehabilitar amb la contribució d'OPECO les vivendes de 30 famílies amb pocs recursos econòmics del barri de Muabve. Els treballs de rehabilitació es realitzen en distintes fases que s'allarguen durant dos anys.

 

 

 

nens

Projecte C.A.S.I.

Projecte d’ajuda al funcionament de l’orfenat

4.3     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

¿Qui són els 'meninos da rua'?

Moçambic va sofrir una guerra civil que va durar prop de disset anys (1976-1992). Donades les difícils condicions de subsistència –amb multituds de famílies desestructurades – el teixit social del país va quedar lesionat i va aparèixer el fenomen dels 'meninos da rua'. Aquest 'nens de ningú' passen gana, sofreixen malalties i es veuen obligats a sobreviure pels seus propis mitjans: pidolant, cometent petits furts, traficant amb drogues, prostituint-se… actualment aquesta situació. No tan sols no millora, sinó que es veu agreujada per la incidència de malalties com la malària o la sida, que cada any deixa milers de nens i nenes desemparats .

Objetiu: El C.A.S.I. cerca resoldre les necessitats dels nens i de les nenes acollits. A més de proporcionar-los una llar, menjar, roba i formació, se'ls ofereix el suport afectiu necessari per superar la manca d'una família que se'n pugui fer càrrec.

Beneficiaris: Actualment hi ha uns 140 nenes i 30 nenes acollits amb l'objectiu d'oferir-los una nova forma de vida, desenvolupant les seves capacitats i oferint-los l'oportunitat de reintegrar-se a la societat .

Implementació: La manera d'entendre els apadrinaments d'Amizade-JAM va més enllà d'establir una relació paternalista, limitada a la relació d'un padrí i el 'seu' fillol. El nostre propòsit és el de no donar cap mena de tracte de favor a aquells nens i nenes que puguin tenir un padrí enfront d'aquells que encara no en tenen. Així, les aportacions dels padrins van destinades a apadrinar el conjunt del centre d'acollida, contribuint a la despesa de manutenció i educació de tots els nenes i nenes per un igual.

Seguimient: Aquest projecte s'ha desenvolupat durant 6 anys, ja que durant aquest temps s'han establert uns mecanismes d'avaluació que permetien controlar amb transparència l'aportació de Amizade-JAM al C.A.S.I.

Col•laboració: Aquest projecte es fa en col•laboració amb UNICEF i amb el PMA (Programa Mundial de Aliments).

 

 
 
 

 
Banner Fes-te soci 2

 
 
 
Banner Vull ser voluntari 2
 
 
 
 
Banner fotos