MOÇAMBIC

Una de les característiques principals de la població de Moçambic és la seva joventut, amb una mitjana d'edat de 19 anys i una esperança de vida que no arriba als 40 anys, resultat de la desnutrició, les deficients condicions sanitàries, la malària i, cada vegada més present, la sida. Segons l'últim informe sobre Desenvolupament Humà del PNUD, Moçambic ocupa el lloc 170 d'un llistat de 175 països examinats.

 

foto 1 (opció 2)

 

L'estructura social de Moçambic està directament condicionada per la pobresa extrema, que afecta a més de la meitat de la població, i per l'ancestral exclusió de la vida nacional de la majoria de la població que viu a les zones rurals, que practica una agricultura de subsistència. Aquesta majoria rural suposa el 75% de la població que, a més, es troba en una situació molt vulnerable, condicionada als cicles naturals de sequera i inundacions….

Moçambic arrossega encara problemes derivats dels anys de lluita per la independència colonial, als quals seguiren setze anys de guerra civil. Avui en dia, una part important dels seus habitants viu per sota del llindar de pobresa i segueix patint les greus conseqüències de malalties com la malària i la sida.

Malgrat les dificultats del dia a dia, la gent té l'esperança d'un futur millor per als seus fills, amb més oportunitats d'educació i feina, i confien amb la solidaritat internacional per ajudar-los a sortir-se'n, de la precària situació a què condueix la falta de recursos del país.

 

Amizade-JAM treballem a Beira, la segona ciutat més poblada i desigual del país i amb el port marítim més important del sudest d’Àfrica. La ciutat està creixent, però aquest desenvolupament no està arribant a totes les capes de la societat. Tot i així, es respira un sentiment d’esperança, que a nosaltres ens dóna encara més força per posar el nostre petit granet de sorra!

 

foto 2

 

 

MENINOS DA RUA
Una de las conseqüències més horribles de la guerra: milers de nens abandonats, fills de ningú.
Mozambic va patir una guerra civil de prop de disset anys (1975-1992). La xarxa social del país va quedar pràcticament destruïda, amb llars desfetes i difícils condiciones de subsistència. Com a conseqüència es va produir el fenòmen dels meninos da rua.
Aquests "nens del carrer" passen gana, pateixen malalties i sobreviuen pels seus propis mitjans: demanant diners al carrer, carregnat maletes, guardant cotxes o cometent petits furts, o fins i tot, traficant amb droga o prostituint-se.
Aquesta situació està actualment agreujada per la gran incidència de malalties greus com la malària i el VIH-SIDA, que cada any deixa milers de nous nens al carrer.

 

Si vols veure les fotos de a vida a Beira, clica aquí.


Dades generals
 • Nom oficial: República Popular de Moçambique
 • Població: 22.000.000 d'habitants
 • Capital: Maputo (1,5 milIons d'habitants)
 • Idiomes: Portuguès; idiomes regionals: Makua, Malawi, Shone…
 • Religions: Animista, CatÒlica, Musulmana, Protestant, Hindú i d'altres.
 • Renda per Càpita: 90 dólares
 • Deute Extern: 5.491 milions de dòlars
 • Fills per dona: 6,5
 • Mortalitat Infantil: 114 per mil habitantes
 • Assistència Mèdica: 1 metge per cada 33.000 habitants
 • Accés a l'Aigua Potable: 33% del total de la población
 • Alfabetisme: 59% Homes y 28% Dones

 

 

 

 

Banner fotos